Karamarko otvorio radove

Tomislav Karamarko faH)

Izvor slike: faH
sufinancira eu

Karamarko otvorio radove u Virovitici vrijedne više od 147 milijuna kuna

Ovakvi projekti bude nadu da ćemo naučiti komunicirati s Europskom komisijom i onima koji upravljaju fondovima, kazao je Karamarko

Datum objave: Autor: iz/h

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u utorak je u Virovitici svečano otvorio radove na provedbi EU projekta ‘Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica’ vrijednog 147, 2 milijuna kuna.

Projekt koji sa 71 posto novca sufinancira Europska unija predviđa izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za 25 tisuća stanovnika, 35 kilometara kanalizacijske mreže u Špišić Bukovici, Breziku i brdskim dijelovima Virovitice, rasteretih kolektora, retencijskih bazena i kišopreljeva.

Riječ je o najvrjednijem projektu u Virovitičko-podravskoj županiji sufinancirnom sredstvima EU koji zajednički provode Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske vode, Komunalno poduzeće Virkom, Grad Virovitica te općine Lukač i Špišić Bukovica.

Predsjednik Skupštine Virkoma i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin naglasio je kako će izgradnjom ove infrastrukture Virovitica biti prvi grad u Hrvatskoj sa stopostotnom prekrivenošću kanalizacijskom mrežom.

Otvarajući radove prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao  je kako je zadovoljan da su sredstva za ovaj projekt došla iz Europske unije.

“Ovakvi projekti bude nadu da ćemo naučiti komunicirati s Europskom komisijom i onima koji upravljaju fondovima te dobivati sredstva nužno potrebna za razvoj i otvaranja novih radnih mjesta”, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Karamarko. (direktno.hr)