Najava gradnje biopročistača

Virkom: Gradit će se novi biopročistač…

Virovitičko Trgovačko društvo “Virkom” održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su usvojene izmjene i dopune Plana financijske učinkovitosti poslovanja za 2014. godinu koji se odnose na dio Plana javne nabave. Plan nabave za 2014. godinu planiran u iznosu od 3.150.000 kuna povećan je za 3.922.523 kuna te će u konačnosti za ovu godinu iznositi 7.072.523 kuna.

Kako je istaknuo Damir Marenić, direktor Virkoma, povećanje javne nabave napravljeno je iz razloga što je Drušvo prije dva dana dobilo odobrenje za otvaranje natječaja za Usluge nadzora nad provedbom projektna poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica, u vrijednosti 5.032.523 kuna, koje će se sufinancirati sredstvima Europske unije.

Projekt EU Virovitica složen je projekt o kojemu se već dugo govori, a priprema se zadnje tri godine. Kako je istaknuo virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je ujedno i predsjednik Skupštine Virkoma, radi se o izgradnji novog biopročistača grada Virovitice s 30 kilometara kolektorske mreže (kanalizacijske mreže), investicije vrijedne oko 120.000.000 kuna. Kolektorskom mrežom bit će pokrivena naselja Špišić Bukovica i Brezik, a unutar grada Virovitice kolektorska mreža služit će za rasterećenja postojećih kolektorskih mreža, uključujući izgradnju kolektorske mreže u brdskim dijelovima prigradskih naselja. (www.icv.hr, zc; Fotografija: Robert Cenger 19.12.2014.)