Obavijest poslovnim partnerima Virkoma d.o.o. – obveza izdavanja eRačuna

Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018)  primjenjuje se obveza zaprimanja eRačuna u postupcima javne nabave od 01. prosinca 2018. godine, te obveza izdavanja eRačuna u postupcima javne nabave od 01. srpnja 2019. godine.

U skladu sa zakonom Virkom d.o.o. je od 01. prosinca 2018. godine omogućio zaprimanje eRačuna i svi koji Virkom-u kao obvezniku javne nabave isporučuju robu, radove i/ili usluge dužni su od 01. srpnja 2019. godine za svoje isporuke izdavati elektroničke račune.

Sukladno navedenom nakon 01. srpnja 2019. godine Virkom d.o.o.  neće smjeti vršiti plaćanje po računima koji nisu ispostavljeni u obliku elektroničkog računa u skladu s EU normom  i sve zaprimljene račune u drugom obliku vraćat će pošiljatelju.

Stoga, obavještavamo sve Vas koji šaljete račune prema Virkomu d.o.o, da od 01. srpnja 2019. godine morate imati mogućnost slanja eRačuna.

Sve potrebne informacije o načinima dostave strukturiranih elektroničkih računa usklađenih s EU normom prema centralnom sustavu Fine e-Račun za državu, možete pronaći na Fininim web stranicama www.fina.hr u rubrici e-Račun u javnoj nabavi.