U Virovitici održana pokazna vježba u sklopu 11. Nacionalne koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja

img_8886Virovitičko-podravska županija u četvrtak i petak domaćin je 11. Nacionalne koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja u županijama i velikim gradovima Republike Hrvatske.

U sklopu koordinacije na lokaciji stambene zgrade u Ulici Eugena Kvaternika 1 i 2 u Virovitici održana je i pokazna vježba u čijoj su organizaciji sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Državni ured zaštite i spašavanja, Područni ured Virovitica te tvrtke Virkom, Plin Vtc i Elektra Virovitica. Osim njih u vježbi su sudjelovali i pripadnici Javno vatrogasne postrojbe grada Virovitice, Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, Policijske postaje i Postaje prometne policije Virovitica, Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i Hrvatske gorske službe spašavanja Orahovica.

Virovitičko-podravska županija sutra će biti i domaćin održavanja 2. sjednice Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Pokaznoj vježbi nazočio je i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je pohvalio sve sudionike vježbe na uvježbanosti što kod svih prisutnih ulijeva sigurnost ukoliko dođe do nezgoda ovog tipa.

Potaknuo je i pitanje nužnosti postojanja ovih institucija čija opstojnost se često puta nađe na dnevnim redovima nekih tijela naznačivši da svi znaju ukidati, ali kad su naši najmiliji u pitanju spremni smo na sve. Nazočnima se obratio i načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanje Virovitičko-podravske županije i zamjenik župana Zdravko Dijaković koji je također zahvalio svima koji su sudjelovali, ali se i brinu za našu sigurnost u svim dijelovima Virovitičko-podravske županije.